Kalorier är din kropps pengar

Om du ger en man 1000 kronor i veckan att leva för, går han då ut på en restaurang, på bio, gör tandblekning hemma, köper nya kläder och äter dyr mat? Nej, han kommer att betala sin skatt och använda sina pengar på de viktigaste sakerna som basal mat och skatt. Du köper inte en tröja för 800 kr när din budget är 1000 kronor. Han kommer troligtvis inte leva mindre eller äta mindre, men inte lika bra som om han hade en större budget.

Om du ger honom 100 000 kronor i veckan att leva för, vad händer då? En trevlig måltid på restaurangen. Den dyra skjortan han alltid ville ha. Färsk apelsinjuice istället för vatten.

Och ersätt sedan 1000 kronor med 2000 kalorier (eller lägre), 100 000 kronor med 2500-3000 + kalorier och mat, skatt, kläder och så vidare med återhämtning. Om du bara äter 2000 kalorier (eller lägre) under återhämtning kan du gå upp i vikt, men du kommer inte att fixa din ämnesomsättning, reparera dina organ, ben, blod, hår, naglar, hud, eller hjärnan!

Mat är kroppens pengar
Mat är kroppens pengar

Restriktion skulle man kunna säga är en ekonomisk kris för din kropp. Precis som under finanskrisen, eller den alldeles närvarande coronakrisen, tvingas länder att skära ner sin budget på viktiga saker som skolor och sjukhus för att spara pengar. På samma sätt måste din kropp stänga av vissa funktioner, som att hålla dig varm och stimulera hårväxt. Din kropp prioriterar istället de viktigaste sakerna, som att hålla hjärtat vid liv. Men kom ihåg, om du inte ger din kropp några kalorier under en lång tidsperiod, kommer den så småningom att stängas av.
Lyckligtvis finns det inget sådant som inflation i återhämtningen. Du kan få så mycket kalorier som du vill, och varje kalori används till att bygga upp dig igen. Det finns inget sådant som för mycket kalorier i återhämtningen.
Rädda dig själv genom att ge din kropp tillräckligt med pengar för att återhämta sig.

Lämna en kommentar